Carne Cruda

Image
Carne cruda
(Tartar)


Verdens mest berømte slakter Dario Cecchini holder til i landsbyen Panzano i Toscana. Denne slakterforretningen har gått i arv i flere generasjoner og allerede i ung alder måtte Dario ta over driften da faren døde.

Dario hadde ambisjoner om å utvikle driften og i løpet av de siste ti årene har en liten og relativt anonym butikk utviklet seg til å bli en turistattraksjon som inkluderer slakterforretning, hamburgerrestaurant MC Dario, lunch restaurant og en biff restaurant på andre siden av veien.

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.
Jeg ønsker å dedikere denne retten til Dario. Den er kanskje anrettet litt på en annen måte enn han selv ville gjort, men jeg er sikker på at han vil like den.

Det er helt utrolig å gå i denne lille landsbyen med kun noen hundre innbyggere og se hordene med mat- turister som kommer for å spise hos den anerkjente slakteren. Dario har samme stjernestatus som de mest anerkjente kokkene i landet. Han er på tv, i kokebøker og blader verden over. Han var blant annet hovedgjest på matfestivalen i Sydney, New York og gladmatfestivalen i Stavanger for å nevne noe. Du kan oppleve at han synger i slakterforretningen, serverer vin til kundene som kommer innom og han forteller gledelig om hvordan en skal tilberede kjøttet på best mulig måte.

Det er mye show og topp atmosfære på spisestedene hans, så jeg vil absolutt anbefale å ta turen innom for å få en opplevelse du sent vil glemme, både med tanke på kvaliteten på kjøttet og det konseptet Dario har klart å bygge opp ved å satse på premium råvarer og topp service. Du kan se kortfilm ifra mitt siste besøk hos Dario under filmer.

INGREDIENSER • 4 PERSONER


 • 400 gr kalvekjøtt: mørbrad, coulotte eller ytrefilet
 • 4 eggeplommer
 • 2 ss olivenolje av topp kvalitet
 • 1 ss sitronsaft
 • Spirer og urter
 • Zest/skall fra sitron fra økologisk sitron
 • Oliven
 • Kapers
 • Pinjekjerner
 • Salt og pepper

SE FILM FRA BESØKETSLIK GJØR DUStart med å fjerne sener og eventuelt fett fra kjøttet. Jeg har valgt å bruke mildt og flott kalvekjøtt til denne retten. Men det går selvsagt an å bruke et mørt stykke kjøtt fra okse også.

Finhakk kjøttet og ha det i en bolle. Tilsett olivenolje, salt, pepper og sitronsaft. bland dette godt sammen. ha det i en form som du setter på tallerken og press tartaren ut. Anrett med en eggeplomme fra ferskest mulig egg, legg den forsiktig oppå tartaren uten at den sprikker. Pynt med spirer, urter, zest, oliven, kapersblomst og pinjekjerner. Server med nystekt brød.

Buon appetito


Til denne retten ville jeg servert en deilig Brunello fra Toscana eller en godt lagret Barbaresco fra Piemonte.
Image
OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden