Krabbesalat med pannestekt kongekrabbe

Image
Krabbesalat
med pannestekt kongekrabbe


Tilbake i 2007 ble jeg kjent med familien Damonte i den lille landsbyen Canale i Piemonte. Jeg har etter dette besøkt de utallige ganger og de har vært på besøk i Haugesund. De har etterhvert blitt som familie for meg. ”Onkel” Roberto har en vingård i tillegg til å drive det eksklusive hotellet og restauranten Villa Tiboldi. Roberto lager noen fantastiske viner av druen Arneis som passer utmerket til norsk krabbe.

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.
Villa Tiboldi

INGREDIENSER



 • FORRETT, 4 PERSONER


 • 200 gr hvitt krabbekjøtt
 • 1 stk. vårløk
 • ½ rødløk
 • Gressløk

  Majones:
 • 2 eggeplommer
 • Olivenolje, god kvalitet, mild på smak
 • Sitronsaft
 • 1 ts sennep
 • 1 stort bein/klo av kongekrabbe, rå, fersk eller frossen
 • Ferske reker til pynt


SLIK GJØR DU



Start med å lage majones.
Ha eggeplommer i en bolle, visp godt mens du sper i litt olje i en tynn stråle. Visp hele tiden mens du sper i olje slik at majonesen ikke sprekker/skiller seg. Spe i olje til du får en tykk majones. Smak til med sennep, sitronsaft, salt og pepper.

Finhakk rødløk, vårløk og gressløk, sørg for at vann er silt av etter vask og tørk godt. Bland grønnsakene med krabbekjøttet. Ha i litt av majonesen og rør godt, spe i eventuelt mer majones. Viktig at krabbesalaten er tykk og ikke tyntflytende.

Klipp av skallet på klo/bein på kongekrabben. Fjern skall og brusk som ligger inni kjøttet. Ha litt rapsolje i en stekepanne og stek kongekrabben på høy varme. Stek på begge sider, men viktig at den ikke stekes for mye. Bedre at den er litt for lite stekt enn for mye stekt!

Ha i 2 ss. meierismør i stekepannen de siste sekundene av steketiden, øs dette smøret over kongekrabben. Dryss på salt og pepper før servering. Annrett som på bildet, krabbesalat i bunn og pannestekt kongekrabbe på toppen. Server med godt nystekt brød.

Buon appetito!


Til denne retten vil jeg anbefale hvitvinen Malvirà Arneis Saglietto 2011, polnummer: 4415801. Vinen kan bestilles i butikk eller på nettsiden til vinmonopolet.
Image
Roberto Damonte og Geir Andre Sjursen på Scandic Maritim i Haugesund, Winemakers dinner.
OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden