Linguine alla puttanesca

Image
Linguine
alla puttanesca


I landsbyen Strada in Chianti ligger den lille pastafabrikken Fabbri, dette er en av de siste i sitt slag i Toscana. Her produseres det håndverkspasta av høyeste kavalitet.

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.
Jeg tar en kvalitetskontroll på nylaget pasta. En opplevelse i sanser.

Giovanni er fjerde generasjon pastamaker og bruker kun lokalt dyrket korn av hvete. Giovanni har lært meg forskjellen på kvalitetspasta og industriell pasta. Etter å ha smakt pastaen til Fabbri er det ingen vei tilbake, ved mitt siste besøk fylte jeg opp en koffert med pasta. Utenfor sto det noen amerikanere å lurte på om det ikke selges pasta i Norge. Du kan se film ifra mitt siste besøk hos Fabbri på Facebook siden til Mitt Italia. Fabrikkens nettside finner du på www.pastafabbri.it

Til god pasta vil jeg anbefale en pastasaus som opprinnelig stammer fra Napoli: Puttanesca. Dette er en saus jeg lager jevnlig når jeg vil ha noe enkelt og godt å spise.

INGREDIENSER • 6 PERSONER


 • 400 gr pasta - Linguine
 • 2-3 ss olivenolje
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 15 ansjosfileter, hakket
 • 20 stk sorte oliven av god kvalitet, uten stein
 • 2-3 ss kapers, skylt
 • 3 ss flatpersille, finhakket
 • 500-600 gr sherrytomat (eller 2 bokser med tomat av god kvalitet)
 • Chili
 • Salt og pepper

SE FILM FRA BESØKETSLIK GJØR DUVarm olivenoljen i en stekepanne. Fres hvitløk i oljen til den blir gyllen. Veldig viktig at hvitløken ikke brunes eller svis fordi da smaker det bittert. Tilsett ansjos og mos den inn i oljen mens det stekes. Rør inn oliven, kapers og tomat. Smak til med litt chili, pepper og eventuelt salt. Kapers er relativt salte, så vær forsiktig når du tilsetter salt og smak til. La det surre i 10-15 minutter.

Mens sausen surrer koker du opp en stor gryte med vann tilsatt litt salt. Når vannet koker tilsetter du pasta. Koketiden varierer veldig ifra produsent og kvalitet. Les på pakken for å få anbefalt koketid på pastaen du bruker.

Når pasten er ferdig siler du den og deretter tilsetter du sausen. Rør godt og la sausen trekke inn i pastaen i 2-3 minutter før du serverer. Dryss over finhakket persille og server straks.

Buon appettito!


Giovanni Fabbri- 4 generasjon pastamaker
ImageImage
OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden