Panna Cotta

Image
Panna Cotta
fra Toscana


Helt tilbake til 2003 tok jeg deler av min læretid på en liten restaurant i Toscana som heter Ristoro di Lamole. Jeg ble umiddelbart forelsket i folket, kulturen og ikke minst maten. Etter den gang har jeg reist hit utallige ganger og gode venner har etterhvert blitt som familie.

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.

Fra venstre: Eier av Ristoro di Lamole, Filippo Masini, meg og kjøkkensjef Ettore Francesco de Benedetto. Under filmer kan du se klipp og bilder fra stedet.
Foto: Kristoffer Vincent Hansen & Cassandra Tanita Brunsvik

Ristoro di Lamole er mitt favorittsted i Toscana og jeg tar alltid med Haugalendinger hit når jeg arrangerer mat og vinturer. Dette stedet serverer tradisjonell mat fra regionen, betjeningen gir topp service fra en kommer inn døren og restauranten har beliggenhet på en fjelltopp med utsikt utover store deler av Chianti området.

INGREDIENSER  • CA 10 PERSONER


  • 1 liter kremfløte
  • 2 dl h-melk
  • 1 vaniljestang
  • 3 ss sukker
  • 5 gelatinplater

SE FILM FRA BESØKET


Image

SLIK GJØR DULegg gelatinplater i bløt. Kok deretter opp fløte i en kasserolle. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestang og frø opp i fløten. Når fløte er kokt opp, ta den av varmen. Ha i sukker og rør godt. Ta deretter gelatin opp fra vannet. Press ut alt vann før en tilsetter gelatin oppi fløten. Rør godt.

Tilsett melken og la panna cottan stå i kasserollen en stund for å trekke vaniljesmak. Når den er passelig avkjølt og har romtemperatur, tilrettes den i former eller glass. Det som gjør denne oppskriften så god er at det er lite gelatin i den. Derfor blir den veldig myk og kremet. Det beste er å lage den i glass eller i små skåler. Sett i kjøleskap. Denne kan godt lages dagen før den serveres.

I Toscana serverer de den ofte med varm sjokoladesaus som lages enkelt med å koke opp 2 dl fløte og tilsette en finhakket plate med mørk sjokolade, rør godt og server. På sommeren serveres den med rørte jorbær og jordbærsalat eller bringebær. Begge deler er veldig godt, men min favoritt er nok jordbærsaus og gode jordbær. Dette er veldig friskt og godt.

Buon appetito!


Image

Denne oppskriften Panna Cotta, som er en dessert det spises mye av i Italia, har jeg fått av kona til Filippo (til venstre i bilde) som eier restauranten, Kalinka Tondini. Hun ga denne familieoppskriften til meg for noen år siden og den er enkel og så fantastisk god!

OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden