Tiramisù

Image
Tiramisù
"trekk meg opp"


Dette er en dessert det serveres på nesten alle restauranter og i alle hjem i Italia når noe skal feires. Det finnes utrolig mange ulike oppskrifter på denne desserten, men dette er en av mine favoritter. Tiramisu - oversatt til norsk betyr det: trekk meg opp.

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.

Kalinka Tondini, Simonetta Landati og Geir Andre Sjursen lager fjernsynskjøkken på Le Cetinelle i Toscana våren 2016. Se: www.lecetinelle.it
Foto: Kristoffer Vincent Hansen & Cassandra Tanita Brunsvik

Denne gang deler jeg en oppskrift jeg har fått av mine venninner Kalinka og Simonetta på Le Cetinelle. Simonetta og mannen Luca driver det koselige overnattingstedet Le Cetinelle i Toscana.

Skal du på ferietur til Toscana er det slike steder en bør besøke og bo, og heller ta dagsturer inn til storbyene Firenze og Siena. Her blir en tatt veldig godt imot og en bor i landlige omgivelser mitt i hjertet av Chianti regionen. Kalinka og Simonetta holder matkurs for turister på dette stedet i tillegg til å lage mat til selskaper.

INGREDIENSER  • 6-10 PERSONER


  • 1 pakke Savoicardi kjeks/ ladyfingers, i Norge finner en ofte merket Vicenzovo
  • 3-4 dl sterk kaffe
  • Litt vin Santo eller Marsala
  • 5 stk medium egg
  • 1 vaniljestang
  • 5 ss sukker
  • 500 gr Mascarpone (italiensk kremost)
  • Kakao

SE FILM FRA BESØKETImage
Å lage dessert sammen med barna er alltid en vinner. Kvalitetstid med kosestund etterpå.

SLIK GJØR DULag sterk kaffe og smaksett denne med litt vin santo eller marsala. Kjøl av og ha i en skål. Finn frem alle ingrediensene og start med å skille egg. Først lager en eggedosis av sukker og eggeplomme.

Tilsett deretter mascarpone og frø fra vaniljestang, pisk dette luftig sammen med eggedosis. i en annen bolle pisker en eggehvite stiv sammen med en knivspiss salt. når eggehvite er stivpisket vendes den sammen med ostekremen. Finn frem en stor skål eller bruk kuvertskåler. Ha litt av kremen i bunn. Dypp kjeks raskt i skålen med kaffe og likør. Legg ett lag med kjeks over kremen. Ha deretter et nytt lag med krem. En bør ha 2-3 lag med kjeks. Avslutt med krem og dryss kakao på toppen.


Image
OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden