Tortelloni som på Trattoria Aldina

Image
Tortelloni som på
Trattoria Aldina


En region jeg har startet å reise til i de seinere år er Emilia Romagna. Denne regionen kalles Food Walley av mange og for en kokk og matelsker er dette paradis. Her produseres den fantastiske og anerkjente osten Parmesan, Parma skinke, ekte tradisjonell Balsamico og retter som for eksempel pasta bolognese.

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.
Chef Gaetano Strippoli

Også historisk sett har denne regionen alltid hatt et "rikt" kjøkken hvor en bruker mye kjøtt, ost, fløte og smør i maten. For meg er det veldig inspirerende og lærerikt å få besøke eierne samt produsentene bak de produktene jeg bruker i mitt kjøkken. Dette er inspirasjon og matglede jeg igjen gir videre til mine gjester hjemme i Norge. Vi har mye å lære av Italienerne med tanke på gjestfrihet, stolthet av sine lokale produkter og det å dele sin passion for det de arbeider med.

Denne gang deler jeg oppskriften til Chef Gaetano Strippoli på det anerkjente Trattoria Aldina i Modena. Dette blir av mange regnet som det beste spisestedet i Modena om en ønsker å oppleve ekte tradisjonell mat fra regionen. Her har jeg spist et av mine beste pastamåltider noen sinne. Det er ikke ofte jeg må be om fåfyll av pasta, men denne gang måtte jeg be om servering nr 2. Du kan bli med meg her her på turen som går med GoTo 7.-10. juni 2018. Den ene dagen spiser vi lunch her. Du kan se film fra mitt siste besøk her på siden. Da får dere se Gaetano vise hvordan man lager ekte raviolo som på den måten de serverer den på Trattoria Aldina

INGREDIENSER  • 6 PERSONER


Pastadeig:

  • 1 kg hvetemel, type 00
  • 10 hele egg

Fyll:

  • Ricotta ost
  • Spinat
  • Parmesan ost, 36 mnd
  • 1 egg
  • Salt
  • Muskatt nøtt

SE FILM FRA BESØKET


SLIK GJØR DUEn starter med å lage pastadeig. Oppskriften til chef Gaetano på 1 kg mel gir mange Tortelloni eller Tortellini. Så her kan en gjerne halvere oppskriften. En starter med å ha mel på på kjøkkenbenken. Lag en grop og tilsett egg i midten av denne gropen.
Rør sammen med hendene og vend gradvis melet inn i eggene. Når dette begynner å bli en deig knar en dette sammen og elter for hånd i ca 15-20 minutter for å gjøre deigen smidig og elastisk. Etter dette er det viktig at deigen får hvile i ca 1/2 time før en jobber med den.

I mellomtiden lager en fyllet. Som de fleste kokker har ikke chef Gaetano en eksakt oppskrift på dette. Det gjøres på øyemål og erfaring. Slik er det ofte med mat, en må smake til etter egen smak. Ha ricotta i en skål, tillsett noe forvellet eller sautert spinat som er finhakket, tilsett litt 36 mnd lagret revet parmesan, 1 egg for å binde massen og smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt. Rør dette sammen og smak til.

Kjevle ut pasta til den er passe tynn. Lag store kvadrater av pasta, ha fyll i og brett pasta over på skrått. Se gjerne film for å se og forstå hvordan dette gjøres riktig. Press sammen og vri rundt til en har laget en tortelloni.

I Modena er det vanlig å servere Tortelloni med klarnet smør og pancetta(urøkt bacon). En starter da med klarnet smør i en panne. Fres pancetta i smøret. I mellomtiden koker en Tortelloni i noen minutter. Når pastaen er ferdig kokt ha en den i smøret. Tisett revet parmasan og vend sammen. Anrett på tallerken og topp det hele med ekte tradisjonell balsamico fra Modena. Dette er enkelt og så utrolig godt!

Buon appetito!


Til denne retten vil jeg servere en lokal vin som heter: Cinque Campi Rosso Lambrusco dell`Emilia 2014. (Bestillingsnummer: 5491501). Staben på Trattoria og meg
Image
OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden