Tortina Amalfitana

Image
Tortina Amalfitana


Veldig mange nordmenn har enda ikke opplevd Sør - Italia og den vakre regionen Campania. Campania har veldig mye å by på og jeg vil på det sterkeste anbefale å ta turen hit. Her kan du blant annet oppleve den røffe storbyen Napoli med sitt pulserende liv og sine trange gater.

Er en i Napoli må en selvsagt smake på den originale pizzaen på ett av de mange pizzeria. Litt lenger sør ligger historiske Pompeii samt de flotte byene Sorrento og Amalfi. Er en i området vil jeg absolutt anbefale en tur til den vakre øya Capri. Regionen byr også på små havnebyer, strender og en rik matkultur. Kjøkkenet i regionen byr på mye sjømat, deilige pastaretter og en må ikke glemme den anerkjente bøffelmozzarellaen når en er her.

I perioden januar- mars er det mulighet til å få tak i utrolig gode sitroner ifra Amalfikysten(Sør- Italia) i butikkene også her i Norge. Denne gang deler jeg en av mine favoritt desserter med dere. Denne desserten har jeg komponert selv og den er inspirert av de fantastiske sitronene fra Amalfi. Prøv å lage denne saftige sjokoladekaken toppet med sitronkrem

INGREDIENSER • 4 PERSONER


Bunn:

 • 50 gr mørk sjokolde(70%)
 • 3 ss kakao
 • 1,5 dl sukker
 • 50 gr smør
 • 1 vaniljestang
 • 1 egg
 • 1/4 ts salt
 • 1 dl hvetemel
 • 1/2 dl fløte

Sitronkrem:

 • 4 eggeplommer
 • 75 gr sukker
 • 1 stk vaniljestang
 • 4 dl fløte
 • Skallet fra en sitron (økologisk amalfi sitron)

SLIK GJØR DUBunn:
Start med å smelte smøret, ha i finhakket sjokolade og frø fra vaniljestang. Bland deretter kakao, sukker, salt og hvetemel i en bolle. Ha det smeltede smøret over. Rør godt. Tilsett egget og vend det godt inn. Rør inn fløten til slutt. Ha i en liten kakeform og steik i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter, alt etter størrelsen på formen. Bunnen bør avkjøles før bruk.

Sitronkrem:
Kok opp fløten og skallet fra økologisk sitron. Skrap frø ut av vaniljestang og tilsett i fløten. Rør sukker og eggeplommer godt i en bolle mens fløten koker opp. Når fløten har kokt opp setter du den på kjøkkenbenken for å avkjøles. Når fløten er lun/romtemperert tilsettes den i egg og sukkerblanding. Rør godt. Sett i kjøleskap til dagen etterpå. I løpet av natten får skall ifra sitron og vanilje gitt ifra seg mye smak.

Dagen etter:
Sett ovnen på 90 grader. Viktig at ovnen holder 90 grader. Enkelte ovner er litt ustabile på så lave temperaturer. Invester i en digital temperaturmåler og sett den i ovnen for å kontrollere temperatur. Ovnen må opp i denne temperatur for at kremblandingen skal stivne.

Skjær til sjokoladebunn. Ha de i små metallformer i porjonstørrelse og sørg for at det er helt tett i bunn av formen, slik at kremblandingen ikke renner ut. Når det er gjort siler du kremblandingen og har det i litermål. Sett formene på et bakebrett og hell kremblandingen i de tette formene. Sett bakebrett i ovnen og stek i ca 30-40 minutter(eller til kremen har stivnet). Når de er ferdige settes de på kjøkkenbenken til avkjøling. Når de har kjølnet litt settes de i kjøleskap. Bør helst stå natten over i kjøleskap før en serverer.

I utgangspunktet bør denne desserten startes på 2 dager før servering. Dag 1 lager du bunn og røre. Dag 2 steiker du den i ovnen og avkjøler natten over. Da får kaken tid til å «sette» seg. Dag 3 er den klar for å serveres. Det høres kanskje komplisert ut, men egentlig er det en enkel dessert som smaker utrolig godt. Skjær kaken ut av formen rett før den anrettes. Server gjerne med en salat av sitrusfrukter, bringebærsirup og karamellpynt.

Buon appetito!


OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden