Tagliata som på Ristorante Il Caminetto i Firenze

Image
Tagliata

som på Ristorante Il Caminetto i FirenzeFirenze har blitt min favorittby i Italia. I løpet av de siste 15 årene har jeg reist mye rundt i Italia, men jeg har ikke funnet en annen storby som måler seg med vakre Firenze. Flotte bygninger, livlig marked, god mat og flott atmosfære. Det er veldig mange turister som reiser hit, så det kan være greit å komme seg litt unna turiststrømmen og oppdage skatter utenfor gågaten.

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.
Hver gang jeg er i Firenze må jeg bare innom Ristorante Il Caminetto. Alle bilder: Kristoffer Vincent Hansen

For en del år siden gikk jeg å valset i sidegatene like ved domkirken, og ved en tilfeldighet gikk jeg forbi en restaurant som var stappfull av mennesker. Jeg bestemte meg for å stikke innom og teste maten her. Hver gang jeg er i Firenze må jeg bare innom hit. God tradisjonell mat og topp service har gjort at jeg har tatt med mange haugalendinger hit på mine mat og vinturer til Toscana

Adressen til Ristorante Il Caminetto er: Via dello studio, 34/R som er i en sidegate like ved domkirken i Firenze www.ilcaminettofirenze.it

Under Reisetips er på bloggen deler jeg adresser til mange av mine favorittsteder i Italia.

Tagliata er en enkel rett som det serveres mye av i Toscana. Retten inneholder grillet biffkjøtt, parmesan, olivenolje og sitron. Dette spiste jeg første gang jeg var på Il caminetto, og det er en rett jeg bare må spise hver gang jeg er på besøk her

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.
Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.
Retten inneholder grillet biffkjøtt, parmesan, olivenolje og sitron.

INGREDIENSER  • 4 PERSONER


  • 800 gr biff av okse (mørbrad eller entrecote, i tykke skiver)
  • Ruccola
  • Parmesan, grovt revet
  • 1 stk sitron
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 4 store kvister rosmarin
  • Olivenolje av god kvalitet
  • Salt og pepper


SLIK GJØR DUHa grovt salt og nykvernet pepper på biffen. Grill de tykke skivene med biff på en grillpanne eller steik på høy varme på en steikepanne. La biffene steike ca 3- 4 minutt på hver side, på høy varme. Kjøttet skal være rødt i midten. Legg kjøttet over på en tallerken for å hvile.

Del sitron i to og legg de på grillpannen/ steikepannen sammen med hvitløkfedd og kvastene med rosmarin. La dette grilles/steikes til det tar farge. Legg sitron på en tallerk når den er ferdig stekt. Hell steikefettet, hvitløksfedd og rosmarin over biffene som ligger å hviler.

Deretter lager du salaten. Press over litt av den grillede sitron og litt olivenolje. Vend dette sammen og ha det på et serveringsfat. Når kjøttet har fått hvile i 10 minutters tid skjærer du det i tynne skiver på tvers av kjøttfibrene. Legg kjøttet over ruccola og topp det hele med nyrevet parmesan. Dryss på litt ekstra flaksalt. Legg ved en halv grillet sitron som gjestene kan presse over kjøttet

Italienerne spiser denne retten uten poteter og andre grønnsaker. En enkel rett med få og veldig gode ingredienser.

Buon appetito


Til denne retten vil jeg anbefale en god klassisk chianti: Fontodi Chianti Classico 2015 Polnummer: 3278801
Image
OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden