Gnocchi di ricotta som på Ristoro di Lamole

Image
Gnocchi
di ricotta

som på Ristoro di LamoleDenne gang vil jeg dele en oppskrift jeg fikk av chef Ettore Francesco de Benedetto på Ristoro di Lamole. Ristoro di lamole er min favoritt restaurant i Chianti området i Toscana. Nydelig plass oppe i fjellene bak byen Greven in chianti ligger den lille landsbyen Lamole. Utsikten her er helt ubeskrivelig, og den må bare oppleves!

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.
Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.
Fantastisk utsikt utover de nydelige vinmarkene i chianti classico området. Naturfoto: Kristoffer Vincent Hansen.

Fra landsbyen Greve in Chianti kjører en de svingete veiene oppover til toppen av fjellet. Når en kommer frem er det passende med et glass lokalt vin, og nyte den fantastiske utsikten utover de nydelige vinmarkene i chianti classico området. Her får en topp service fra eier Filippo Masini og staben, samt spise tradisjonell toscansk mat laget med kjærlighet fra gjengen på kjøkkenet. I 2003 var jeg så heldig å få lov å jobbe på denne restauranten og gjengen her har blitt som familie for meg. Sist gang jeg besøkte restauranten fikk jeg servert denne nydelige retten. Jeg var så heldig å få oppskriften fra chef Ettore og deler den selvsagt med dere. www.ristorodilamole.it

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.
I 2003 var jeg så heldig å få lov å jobbe på denne restauranten og gjengen her har blitt som familie for meg. Foto: Kristoffer Vincent Hansen.

INGREDIENSER • 4 - 5 PERSONER


 • 500 gr ricotta
 • 2 egg
 • 200 gr mel
 • 120 gr parmesan
 • Salt og pepper
 • Durumhvete

Saus:

 • Sitronjuice
 • Olivenolje
 • Burrata ost
 • Pistasjnøtter
 • Aperol gele


SLIK GJØR DUStart med å ha ricotta i en sikt og la den renne av seg, slik at ricottaen ikke er så fuktig og rennende. Rør sammen egg i en kopp. Ha ca 150 gr. av melet i en bolle, ricotta ost, revet parmesan ost, salt og pepper. Elt dette sammen med hendene til en smidig deig.

Strø litt durumhvete på arbeidsbenken og ha deigen oppå melet. Kna deigen i 2-3 minutter. Tilsett gradvis mer av melet. Deigen er klar når den er myk og ikke lenger fester seg til kjøkkenbordet eller hendene. Del deigen opp i 3-4 emner og rull ut lange pølser. Skjær pølsen opp i mindre enheter og lag små avlange baller av gnocchi di ricotta. Kok opp vann, og la gnocchi koke i 2-3 minutter. De er ferdige når de flyter opp i det kokende vannet.

Saus lages ved å blande litt ferskpresset sitron og god olivenolje. 1/3 sitronjuice og 2/3 olivenolje og smak til med litt salt og pepper. Pynt med litt pistasjnøtter og burrata ost. Chef Ettore lager en gele med aperol og gelatin som han topper retten med.

Bland de ferdig kokte gnocchi di ricotta med sausen du har laget med sitronjuice og olivenolje. Pynt med pistasjnøtter og burrata ost, og eventuelt gele av aperol.

Buon appetito


OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden