Semifreddo con mandorle

Image
Semifreddo
con mandorle


Semifreddo smakte jeg første gang i Toscana. Jeg fikk denne desserten servert av kokken Massimo Di Fulvio som er kjøkkensjef på restauranten hos vinprodusenten Castell In Villa. Dette er en lett og luftig is som enkelt kan lages uten iskrem maskin.

Image

Semifreddo betyr halvfryst på Italiensk og derfor bør den serveres delvis tint. Da smelter den bare i munnen. Isen kan tilsettes sjokolade, bær, krokan eller den miks en selv kunne ønske og etter hva som er i sesong. Jeg fikk den servert med mandler på Castell In Villa, og jeg har prøvd å gjenskape den retten Massimo Di Fulvio serverte meg. Dette er en enkel og deilig dessert du lett kan lage i helgen

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.

Oppe til venstre: Geir Andre Sjursen og Massimo Di Fulvio på kjøkkenet i Toscana. Foto: Kristoffer Vincent Hansen

INGREDIENSER • 4 - 5 PERSONER


 • 4 eggeplommer
 • 4 eggehvite
 • 4 ss sukker
 • 1 vaniljestang
 • 0,5 ts salt
 • 3 dl fløte
 • Sitron
 • 200 gr mandler (uten skall)

Karamellsaus:

 • 200 gr sukker
 • 1/2 dl vann


SLIK GJØR DUSemifreddo

Start med å finne frem alle ingredienser. Pisk sukker, eggeplomme og frø fra en vaniljestang til en luftig eggedosis. I mellomtiden pisker en krem luftig i en annen bolle. Deretter pisker du eggehvite stiv, tilsett salt når den piskes. Nå har du tre boller: en med eggedosis, en med pisket krem og en med stivpisket eggehvite.

Vend inn pisket krem i bollen med eggedosis. Til slutt vender du inn de stivpiskede eggehvitene. Ha i hakkede mandler og litt zest fra sitron (zest= fint raspet skall fra sitron). Det holder med en liten spiseskje zest av sitron siden dette bare skal være som krydder og smaksforsterker.

Ha bakepapir eller plastfolie i en brødform. Hell isen over i brødformen og dekk til med plastfolie. Sett i frys. Ta den ut en liten stund før servering. Den skal serveres halvtint.

Karamellsaus

Ha sukker i en kasserolle. Smelt sukker til det er gyllenbrunt og ha i stangen fra vanilje. Viktig at karamell ikke blir for mørk eller brent, da vil den smake bittert.

Tilsett vann og kok opp. Sil deretter karamellsaus. Avkjøl før servering. Blir karamellsaus for tykk er det bare til å koke den opp igjen og tilsette litt mer vann.

Pynt med hakkede mandler og pistasj

Buon appetito


Image
OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden