Pannestekt skatevinge

Image
Pannestekt
skatevinge


Denne gang ønsker jeg å dele en rett som får meg til å drømme meg tilbake til de Eoliske Øyer. Disse fantastisk vakre øyene ligger rett nord for Sicilias nordøstlige kyst. Øygruppen består av små øyer av hovedsakelig sovende vulkaner, med unntak av vulkanen på øya Stromboli. Denne regnes som verdens mest aktive vulkan og kan ha inntil flere utbrudd i timen, men da som oftest uten lava. 7 av øyene er bebodd og de mest kjente er nok Lipari, Salina, Stromboli og Vulcano.

Image

Dette er et eksotisk reisemål som står på UNESCOs verdensarvliste, og jeg vil på det sterkeste anbefale å dra hit om du får muligheten en gang. På disse øyene finner du vakker natur, høye vulkaner, små landsbyer og strender. Dette er selvsagt et paradis for de som liker å feriere nær havet.

Med sin næringsrike vulkanske jord er det veldig gode forhold til å dyrke blant annet oliven, fiken og druer til vinproduksjon. Lipari er anerkjent for dessertvinen Malvasia delle Lipari. Det produserers også hvitvin av høy kvalitet på både Lipari og Salina. Men det er kapers jeg tenker på når jeg hører Salina. Her er det perfekte forhold for kapers, og her vokser mest sannsynlig verdens beste kapers. Disse legges enten på salt eller eddik for konservering. Kapers er veldig godt til fiskeretter. Med sin nærhet til havet får du selvsagt tak i masse god fisk og skalldyr her på øyene. Ofte er det tilberedt veldig enkelt, men kvaliteten på råvarene er utrolig bra og det er selvsagt helt ferskt. Med råvarer av prima kvalitet er det oftest best å gjøre minst mulig med de for å la råvaren skinne og snakke for seg selv. Det er nettopp derfor jeg har forelsket meg i det italienske kjøkken.

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.

Det er kapers jeg tenker på når jeg hører Salina. Her er det perfekte forhold for kapers, og her vokser mest sannsynlig verdens beste kapers.

INGREDIENSER  • 4 PERSONER


  • 1 kg skatevinge (filet uten bein)
  • Kapers
  • Cherry tomater
  • Oliven
  • Økologisk sitron
  • Olivenolje av god kvalitet
  • Salt og pepper


SLIK GJØR DUSkate tilhører rokke familien og det er vingene på rokken en benytter til matlaging. Du får tak i fersk skatevinge på fiskebutikken, og de fjerner skinn og bein for deg om du spør fint. Kjøttet er utrolig saftig og mørt.

Start med å finne frem alle råvarene. Legg de salte kapers i vann. Skjær fine skiver av sitron og del tomater

Varm opp ei steikepanne med solsikkeolje. Viktig at panna blir skikkelig varm. Krydre skatevingen med salt og pepper. Steik deretter på begge sider til den får fin og gyllen farge. Steik ferdig i ovnen på 180 grader i ca 5-10 minutter, alt etter tykkelse og størrelse på vingen. Skatevingen flaker lett, så vær forsiktig med denne når den flyttes over på serveringsfat eller tallerk.

Topp skatevingen med kapers, oliven, sherry tomater, sitronbåter og olivenolje.

Dette er en veldig enkel rett som smaker så utrolig godt.

Buon appetito


Til denne retten vil jeg anbefale vinen: Caravaglio Occhio di Terra Malvasia 2017 - polnummer: 3905601. 
En ung, frisk og mineralrik vin laget på druen malvasia. Vinen er spontanfermentert og lagret på ståltank. Produsert av produsenten Caravaglio på øya Salina.

Image
OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden