Basilikumpesto

Image

BasilikumpestoDe fleste har hørt om og smakt pesto. Men prøv å lag hjemmelaget pesto en gang. Som med mange andre ting smaker hjemmelaget mye bedre enn det som selges på glass. Pesto er en fersk rå saus som stammer fra regionen Liguria nord i Italia.

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.

Foto: Kristoffer Vincent Hansen

Pesto alla genovese er en tradisjonell saus som lages i området rundt Genova i regionen Liguria. Sausen lages på få ingredienser og lokalbefolkningen sverger til lokale produkter når de tilbereder denne delikate sausen.

Får å få en god pesto er kvaliteten på råvarene essensiell. Denne smaksrike sausen har mange bruksområder. Topping på nyristet brød, i salater, pastaretter, fisk og kylling er noen av bruksområdene denne passer utmerket til.

INGREDIENSER  • 4 PERSONER


  • 1 stor potte basilikum
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 2 små hvitløksfedd (skrelt)
  • 70 gr fint raspet parmesan, lagret 30 måneder
  • 30 gr fint raspet pecorino (helst Fiore Sardo)
  • 1,5 dl olivenolje, god kvalitet
  • Grovt salt


SLIK GJØR DUStart med å riste pinjekjerner i en varm stekepanne. Ha hvitløksfedd og litt grovt salt i morter og knus hvitløken til den blir en purè. Fortsett med å ha i basilikum blader og knus basilikum sammen med pinjekjerner til du får en kremet konsistens.
Ha i pecorino og parmesan og rør godt. Får du ikke tak i pecorino ost kan du bruke tilsvarende mengde parmesan ost. Tilsett olivenolje i en tynn stråle mens du rører godt. Smak til med salt før servering

For meg er dette deilig sommermat! Gode tomater, nylaget pesto og godt brød.

Buon appetito


Image
OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden