Caprese salat

Image
Caprese
salat


Caprese salat er en enkel rett som stammer fra sør- Italia og regionen Campania. Retten har fått navnet etter den vakre øya Capri som ligger like utenfor Sorrento. Men etterhvert har caprese salat mer eller mindre blitt en nasjonalrett og serveres på restauranter over hele Italia.

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.

Foto: Kristoffer Vincent Hansen & Cassandra Tanita Brunsvik

Selv om retten er enkel å tilberede er desto viktigere å ha fokus på gode råvarer. Italiensk mat og italienske retter er ofte veldig enkle å tilberede og inneholder som regel få ingredienser. Når råvarene er av god kvalitet trenger man ikke så mange ingredienser på tallerken, fordi råvarene snakker for seg selv. Kjøp god bøffelmozzarella og solmodne tomater, så blir dette en vinner på bordet som garantert alle vil like. Utrolig enkelt og veldig godt!

INGREDIENSER  • 4 PERSONER


  • 1 stk stor bøffelmozzarella, 250 gr
  • 3-4 stk store solmodne tomater (eller bruk mix av små tomater)
  • 2 ss olivenolje av god kvalitet
  • Basilikum
  • Salt og pepper

SLIK GJØR DUHvis jeg lager caprese salat med store solmodne tomater foretrekker jeg å legge ost og tomater lagvis. Da skjærerer en tomat i skiver og bøffelmozzarella i tykke skiver for deretter å legge det lagvis på en tallerken.

Ha over olivenolje, dryss på litt salt og nykvernet pepper. Pynt med basilikumblader.

De gangene jeg lager caprese salat med små tomater deler jeg bare tomatene i to, smaker til med olivenolje, salt og pepper. Anretter det deretter fint på en tallerken og legger mozzarella på toppen. Pynt fint med basilikum.

Server gjerne nystekt focaccia til. Se oppskrift

Enklere enn dette blir det ikke

Buon appetito


Image
OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden