Polpette di carne

Image
Polpette
di carne


Polpette di carne er en populær rett som lages over alt i hele Italia. Det finnes veldig mange ulike oppskrifter og måter å tilberede disse på. Ofte brukes en blanding av ulike typer kjøtt, som for eksempel en blanding av svin og oksekjøtt. I denne versjonen er det kun brukt karbonadedeig, men her blander man etter eget ønske. Noen ruller også kjøttbollene i brødrasp før steiking for å få de ekstra crispy. Dette er en deilig rett som kan serveres som en hovedrett med noen gode grønnsaker til eller som en del av en buffet med fingermat.

En smaksrik rett som er veldig enkel å lage!

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.

Foto: Kristoffer Vincent Hansen og Cassandra Tanita Brunsvik

INGREDIENSER • 4 PERSONER


 • 400 gr karbonadedeig
 • 1,5 dl vann
 • 4 ss brødrasp/tørket brød
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 liten rødløk
 • 100 gr revet parmesan
 • 1/2 chili
 • 1/2 ts tørket Oregano
 • 1/2 ts tørket timian
 • Persille
 • Salt og pepper

Glutenfri variant:
Istedenfor brødrasp kan du røre inn 2 ss potetmel i vannet.

Tomatsaus:

 • 400 gr polpa di pomodoro (f.eks. Mutti)
 • Basilikum
 • 1 fedd hvitløk
 • Salt og pepper
 • Olivenolje


SLIK GJØR DUKjøttboller
Start med å finhakke rødløk, hvitløk, chili og persille. Ha karbonadedeig i en skål og tilsett den finhakkede løk, hvitløk, chili, persille, salt og pepper. Rør godt og vend med hendene, tilsett revet parmesan. Tilsett brødrasp og vann.

Vend dette godt inn med hendene. Lag en kjøttbolle og steik den. Smak om det er nok salt og pepper. Føler du at det mangler litt krydder tilsetter du dette nå før du lager opp alle kjøttbollene.

Bruk en skje og lag opp små kjøttboller i hånden og legg disse på et brett. Steik disse i varm olje i en steikepanne. La de bli gyllenbrune på begge sider.

Tomatsaus
Fres skivet hvitløk i varm olivenolje. Tilsett polpa di pomodoro (knuste italienske tomater på boks eller glass) og gi det et oppkok.  Tilsett basilikum, salt og pepper. La kjøttbollene trekke ferdig i tomatsaus før du serverer. Pynt med finhakket persille og basilikum.

Vinanbefaling:
Til denne retten vil jeg anbefale en frisk og fruktig Valpolicella vin fra regionen Veneto nord i Italia. Produsenten Cà Rugate lager en veldig god Valpolicella som heter Cà Rugate Rio Albo Valpolicella 2018. Denne vinen er en blanding av druene corvina, corvione og rondinella. En fruktig valpolicella med lette tanniner som passer fint til denne retten.

Cà Rugate Rio Albo Valpolicella 2018. Vinmonopolet: 4672401 (Bestillingsvare).

Buon appetito


Image
OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden