Cantuccini, Toscansk mandelkjeks

Image
Cantuccini
Toscansk mandelkjeks


Denne gang deler jeg min oppskrift på deilige biscotti fra Toscana - Cantuccini. Disse deilige mandelkjeksene kan jeg love deg at du raskt blir hekta på. For meg er dette en kjeks som bare må på plass før jul. Deilig duft av appelsin, mandler, sprø utenpå og myke inni. Server de gjerne med en god kopp kaffe eller et godt glass av dessertvinen: Vin Santo slik de gjør i Toscana. Disse kjeksene kan du gjerne lage mye opp av,  pakke i fine glass og gi som julegave til gode venner. Alle blir glade for å få gode hjemmelagede Cantuccini.
Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.

Foto: Kristoffer Vincent Hansen og Cassandra Tanita Brunsvik

INGREDIENSER • ca 18-20 kjekser


 • 60 gr smør, temperert
 • 250 gr sukker
 • Revet skall av 1 stk appelsin (økologisk)
 • 2 egg
 • 400 gr hvetemel
 • 1 stk vaniljestang
 • 1,5 ts bakepulver
 • Litt salt, ca 1/4 ts salt
 • 150 gr mandler
 • 3 ss Vin Santo

Vingården Vignamaggio lager god Vin Santo som passer utmerket til Cantuccini.


SLIK GJØR DUStart med å finne frem og måle opp alle ingrediensene. Rør sukker og smør hvitt. Gjør gjerne dette i en kjøkkenmaskin. Ha i revet appelsinskall. Husk at en kun skal rive det ytterste av appelsinskallet, man vil unngå det hvite under skallet siden det smaker bittert.
Tilsett deretter frø fra vaniljestang, salt og egg. Rør godt. Sikt i hvetemel og bakepulver. Rør godt. Bland inn hele mandler og vinsanto mens du vender dette rundt med en slikkepott.

Del deigen opp i 3 emner. Rull de ut til "pølser" med ca 3 cm i høyde og 5 cm brede. Steik i ovn på 180 °C i ca 20 minutt. Ta de ut av ovnen og la det avkjøle litt. Skjær de opp i stykker på ca 2 cm bredde på skrått. Legg bitene/ stykkene ut på steikebrett og steik de videre på 5-10 minutter på 180 °C. Cantuccini skal være lys gyllen i farge, litt sprø utenpå og myke inni. Det er slik jeg liker de.

Avkjøl kjeksene før du legger de i kakebokser eller glass med lokk. Server gjerne et godt glass Vin Santo til.

Buon appetito


Image
OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden