Ragu Bianco

Image
Tagliatelle
al Ragù Bianco


Denne oppskriften lærte jeg av en italiensk kokk jeg arbeidet med på en restaurant i Toscana. Vi fikk denne retten servert til personalmat en dag, og jeg ble hekta. Jeg spurte fint om han kunne lære meg denne oppskriften. Etter å ha sett han lage den et par ganger noterte jeg ned ingredienser og fremgangsmåte. Nå deler jeg denne herligheten med dere.
Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.

Foto: Kristoffer Vincent Hansen

Ofte får en servert tomatisert kjøttragù til pasta (kokt inn med tomatpuré og tomater), men denne oppskriften inneholder ikke tomater. Det er utrolig godt med lys kjøttragù til tagliatelle. Test ut oppskriften og vurder selv, kanskje du også blir hektet på denne varianten pastasaus.

INGREDIENSER • 4 PORSJONER


 • 200 gr svinenakke, uten bein
 • 200 gram svineflatbiff
 • 1 løk
 • 2 stilker stangselleri
 • 1 gulrot
 • 2 dl hvitvin
 • 2 dl kyllingkraft/ grønnsakskraft
 • 1 stort fedd hvitløk
 • 3 ss finsnittet persille
 • 1 ss finsnittet fersk salvie
 • 1 Laurbærblad
 • 2 ss hvetemel
 • Salt og pepper
 • Parmesan, nyrevet
 • 400 gram tørket eller fersk tagliatelle

Ønsker du oppskrift på fersk pasta se min oppskrift her.SLIK GJØR DUJeg liker å blande svinenakke og svineflatbiff i denne oppskriften. Men det går selvsagt an å lage kjøttsausen kun på svinenakke.

Start med å finne frem alle ingredienser. Vask og skrell grønnsakene. Skjær løk, gulrot og selleristang i små terninger. Kjøttet skjæres i strimler og kuttes deretter til små terninger. Brun kjøttet i en stekepanne til det får en lys gyllen farge.

Ha kjøttet over i en skål. Stek grønnsakene til de blir gylne, tilsett finsnittet hvitløk, salvie, laurbærblad og persille. Ha kjøttet tilbake i stekepannen. Hell over vin og la det koke inn. Strø over hvetemel mens du rører. Hell over kyllingkraft og la det koke inn til sausen blir passe tykk. Smak til med salt og pepper.

Når sausen er klar kan du koke pasta. Les på pakken hvor lenge pastaen skal kokes. Viktig å ikke koke pastaen for mye.

Når pasta er ferdigkokt siler du den og hell den deretter over i stekepannen med kjøttsaus. Bland godt og la pasta og kjøttsaus trekke sammen i 2-3 minutt før du serverer. Noen ganger tilsetter jeg 1 spiseskje meierismør og vender dette inn rett før servering i tillegg til litt raspet parmesan. Ha over på et serveringsfat eller legg opp på tallerkener. Dryss på litt nyrevet parmesan og finsnittet persille. Nå er det bare til å sette seg ned å nyte denne smakfulle pastaretten.

Buon appetito


VINANBEFALING:
Til denne retten vil jeg anbefale vinen OMA Langhe Nebbiolo 2018. Dette er en juicy, fruktig, lys og elegant rødvin som er laget på druen Nebbiolo. Denne vinen lager kjendiskokken Ole Martin Alfsen sammen med vinprodusenten Giovanni Rosso i Piemonte. Til en pastarett som dette vil denne passe utmerket.

OMA Langhe Nebbiolo 2018
Bestillingsnummer hos Vinmonopolet: 1824701


OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden