Focaccia genovese

Image
Focaccia
genovese


Det lages mange typer focaccia, men focaccia genovese er noe helt spesielt. Det spises til frokost, mellommåltid, lunch, snacks og kvelds i byen Genova. Flere av de tradisjonelle bakeriene i byen har lange køer utenfor med stamkunder som kjøper store stykker av nystekt focaccia. Sprøtt på utsiden og mykt på innsiden.
Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.

Foto: Kristoffer Vincent Hansen


Focaccia genovese et tynt brød toppet med olivenolje og saltlake. Det skal heves i flere omganger for å få et luftig og saftig resultat med store luftbobler på undersiden av brødet.

INGREDIENSER  • 2 STK I LANGFROM


Focaccia:

  • 1 kg mel - tipo "00"
  • 6 - 7 dl vann
  • 40 gr gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 5 ss olivenolje

Olje/ saltlake:

  • 1 dl lunkent vann
  • 1 dl olivenolje av god kvalitet
  • 1/2 ss salt

SLIK GJØR DUOppskriften gir 2 stk focaccia til langform som passer i standard komfyrer. Ha halvparten av hvetemel, temperert vann, salt, sukker og olivenolje i en eltebolle. Start med 6 dl vann og tilsette resten under elting hvis det er behov.


Elt deigen til den samler seg. Tilsett resten av melet og gjær. Elt deigen til den blir smidig, noe som tar flere minutter. Tilsett resten av vannet hvis det er behov.  Deigen skal være myk og klissete.

La deigen heve i bollen i ca 15 minutter. Dryss på litt mel når du skal arbeide med deigen. Del deigen i to og lag to avlange deigemner.  Fordel disse deigemnene på to smurte langformer. La deigen heve i ca en time på et lunt og fuktig sted. Dekk til med plast slik at deigen ikke tørker ut. Etter første heving i formen strekker du forsiktig i deigen og fordeler denne utover formen slik at den dekker hele flaten. Hev en gang til i ca 30 minutter. Etter dette fordeler du olje/ saltlake utover focaccia. Press fingrene ned i deigen og lag små groper i deigen. Hev enda en gang til i ca 30 minutter før du steker brødet.

Dryss på litt grovt salt og stek brødet på 200 °C i ca 15 minutter. Brødet skal være gyllent og sprøtt på utsiden og mykt på innsiden. Dette brødet kommer du til å elske! Fantastisk å servere til antipasto, tilbehør til forretter, supper og salater.

Buon appetito!


OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden