Kandiserte appelsinskall

Image
Kandiserte
appelsinskall


Smakfull konfekt som er perfekt til en god kopp kaffe. Perfekt å pakke inn i små flotte plastposer å gi som vertinnegave eller gave til jul til noen som setter pris på hjemmelaget konfekt.
Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.

Foto: Kristoffer Vincent Hansen


INGREDIENSER  • CA 60 STENGER


  • 150 gr skall fra appelsin  (Skall fra 4 medium store økologiske appelsiner)
  • 150 gr sukker
  • 2 dl vann
  • 1/2 vaniljestang
  • + vann til å koke appelsinskall i
  • Sukker til pynt

SLIK GJØR DUTil denne type konfekt er det viktig å bruke økologisk appelsin da det ikke er brukt sprøytemidler på skallet. Start med å skjære skall av 4 appelsiner. Skjør bort det hvite under skallet (dette er bittert på smak så det ønsker vi å fjerne).


Skjær skallet opp i staver i passende lengde. Kok opp en kjele med vann og tilsett stengene med appelsinskall. Gi et oppkok på ca 1 minutt og sil av. Gjenta dette 2 ganger til, bytt til nytt vann hver gang. En gjør dette for å trekke bitterhet ut av skallet.

Når du har kokt appelsinstengene 3 ganger kan du starte med å kandisere appelsinstengene. Ha 150 gr sukker, 2 dl vann og frø fra vaniljestang i en kjele, kok opp. Tilsett stengene med appelsin og kok inn til vannet har fordampet. Det tar ca 15 minutter. Sukker og vann blir da til en seig karamell som fester seg rundt stengene med appelsinskall. Legg over på et brett med tørkepapir og avkjøl. Vend i sukker etter at skallet har avkjølt seg litt.

Buon appetito!


OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden