Mousse al cioccolato

Image
Mousse
al cioccolato

Sjokolademousse


De aller fleste liker sjokolade. Jeg virkelig elsker sjokolade! En av mine favoritter er sjokolademousse toppet med en sirup kokt inn på sukker og espresso. Dryss på litt hakkede nøtter og pynt med friske bringebær. Dette kommer dine gjester til å elske!
Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.

Foto: Kristoffer Vincent Hansen


INGREDIENSER • 6 PERSONER


Sjokolademousse:

 • 2 dl kremfløte
 • 250 gr mørk sjokolade - 70 %
 • Kakao
 • 4 eggeplommer
 • 2 eggehviter
 • 1/4 ts salt
 • 1 ss sitronsaft
 • 100 gr melis
 • 1/2 vaniljestang

Espresso sirup:

 • 50 gr sukker
 • 1 dl espresso

SLIK GJØR DUSJOKOLADEMOUSSE:
Pisk fløte og frø fra vaniljestangen. (Ta vare på vaniljestangen til espresso sirup) Sett bollen med lettpisket krem i kjøleskapet.

Smelt sjokolade over vannbad. Det gjøres ved at du koker opp vann i en kjele. Sett over en glassbolle som passer i kjelen uten at den når vannet. Du skal la dampen fra vannet varme opp glassbollen med finhakket sjokolade. Sjokoladen skal ikke bli for varm. Den skal kun smelte.

Vaks bollen du har pisket kremen i. Viktig at den er helt rein for å få pisket eggehviten helt stiv. Ha eggehvite, salt og sitronsaft i bollen og pisk på lav hastighet. Tilsett litt og litt melis. Når alt melis er tilsatt setter du på full hastighet. Pisk til eggehvite er helt stiv og ikke renner av vispen.

Pisk eggeplommene lett sammen. Hell sjokoladen puljevis inn i de rørte eggene. Rør godt mens du gjør dette. Nå er det viktig å jobbe raskt. Massen vil stivne og bli tykkere.

Sjekk at sjokolademassen ikke er for varm. Er den for varm sprekker sjokolademoussen når du vender inn kremen. Vend forsiktig inn den lettpiskede kremen i sjoklademassen, litt etter litt. Til slutt vender du inn de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott. Viktig å ikke røre for mye, fordi vi ønsker å ha mest mulig luft i sjokolademoussen.

Hell sjokolademousse over i små skåler og sett kjølig. Disse kan gjerne lages dagen før du skal servere de. Dekk til med plastikk.

Ved servering heller du over litt sirup laget på espresso, finhakkede nøtter, raspet sjokolade og bringebær. Dette er en fin kombinasjon av smaker.

ESPRESSO SIRUP:
Ha sukker i en kjele. Smelt sukker til det blir gyllent i farge. Tilsett espresso og vaniljestangen. La den småkoke i 5-6 minutter. Når sirupen er varm er den ganske flytende. Når den har fått avkjøle seg bli den tykkere. Jeg lager den alltid opp dagen før og setter den i kjøleskap. Til mer du koker den inn til tykkere og seigere blir den.

Buon appetito!


OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden