Fiori di Zucca fritta

Image
Fiori di Zucca
fritta

Frityrstekt squashblomst


Denne retten smakte jeg for første gang i byen Lucca i Toscana. Jeg hadde egentlig tenkt å spise noe annet til forrett, men eier av restauranten insisterte på at denne forretten måtte jeg bare smake. Jeg ble hekta! Da jeg kom tilbake neste dag for å spise samme rett måtte eieren skuffe meg med at dette var kun på menyen dagen før. Ser jeg dette på menyen et sted når det er sesong er jeg ikke i tvil hvilken rett jeg bestiller.
Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.

Foto: Silje Helen Brekke


Når det er sesong for squash i Italia er squashblomsten en delikatesse som italienerne lager lekre retter av. Frityrstekt squashblomst, fylt squasblomst, risotto med squasblomst, pasta med squasblomst er noen av rettene de tryller frem. Jeg var så heldig i sommer at jeg fikk tak i nyplukkede squasblomster, og jeg måtte da rett hjem å lage frityrstekte squasblomster.
Nydelig godt, sprø på utsiden og myke på innsiden.

INGREDIENSER  • 10 - 12 STK


  • 10 -12  medium store squashblomster
  • 2 dl farris
  • 100 gr mel
  • 1 egg
  • Salt
  • 1 liter solsikkeolje, til frityr

SLIK GJØR DUStart med å vaske squashblomster både inni og på utsiden. Skjær av en del av stilken. Legg de på et stykke tørkepapir eller kjøkkenhåndkle for å tørke.

Ha farris i en skål. Rør inn mel i farris. Tilsett egg og rør godt. Ha i en liten klype salt.

Varm opp oljen i en gryte. Temperatur: 180°C. 
Dypp squashblomstene i røren og ha de umiddelbart i frityr. Stek puljevis. Ha i 3-4 blomster om gangen fordi oljen blir raskt nedkjøl hvis du har for mye i gryten. Bruk et kjøkkenredskap for å snu squasblomsten etter en stund slik at de blir gyllenbrune på begge sider. Stek til begge sider er gyllenbrune og sprø. Ha de frityrstekte squashblomstene over på en tallerken med kjøkkenpapir. Dette trekker ut overflødig olje. Dryss på litt grovt salt og spis når de har fått kjølnet litt. Best når de er nystekt og sprø.

Buon appetito!


OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden