La dolce vita

Image

La Dolce Vita

La Dolce Vita


Dette er en sitron og bringebærkake jeg lagde til morsdagen i 2021, så denne kaken er kreert til min mor. Den inneholder en frisk og syrlig sitronkrem, en luftig kakebunn og det hele toppes med pisket mascarpone og bringebær. Rundt kaken pyntes det med fingerkjeks/ ladyfingers.

Jeg har valgt å kalle kaken: La dolce vita (det søte liv)

Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.Direktør Andrea Nascimbeni i Casificio 4 Madonne og Geir Andre i lagringsrommet som parmesanen modnes.
Foto: Kristoffer Vincent Hansen

INGREDIENSER


1 kake - 20 cm form

Bunn:

 • 4 egg
 • 125 gr sukker
 • 125 hvetemel
 • 1 ts bakepulver
 • Zest/ revet skall fra en halv økologisk sitron

Sitronkrem:

 • 1,5 dl sitronsaft av økologisk sitron
 • 3 store egg
 • 125 gr sukker
 • 1 ss maizena
 • 75 gr smør i terninger
 • 1/2 vaniljestang
 • Zest/ revet skall fra 1 økologisk sitron
 • 5 dl  kremfløte

Pisket mascarpone:

 • 300 gr mascarpone ost
 • 1 dl kremfløte
 • 2 ss sitronkrem

Pynt:

 • 500 - 600 gr bingebær

SLIK GJØR DU


Bunn:

 1. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis
 2. Vend inn siktet mel og bakepulver. Rør forsiktig inn zest/ revet sitronskall
 3. Ha kakerøren i en kakeform på 20 cm. Stek på 160 °C i ca 35- 40 minutter
 4. Ta kaken ut av formen. Avkjøl på rist
 5. Når kaken er avkjølt pakker du den inn i plastfolie og legg i kjøleskap til neste dag

Sitronkrem:

Kok opp sitronsaft sammen med fint raspet skall fra sitron og vaniljestang. Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrø. Tilsett både vaniljefrø og vaniljestang i gryten. Viktig at en kun bruker det ytterste fra skallet på sitron, den hvite delen av skallet er bittert og smaker ikke særlig godt. La den avkjøle litt fordi den må ikke koke når du heller i eggeblandingen. Bland sukker og maizena i en bolle og pisk inn egg.

Hell i den varme sitronsaften mens du rører kraftig. Den varme sitronsaften vil nå jevne eggeblandingen. Hell over i en kasserolle. Kok opp mens du rører kraftig. Trekk fra varmen og rør godt i ett minutt. Avkjøl litt. Visp inn smør, puljevis.

Du har nå fått en smidig sitronkrem. Sil kremen gjennom en fin sikt for å fjerne rester etter sitronskall og vaniljestang. Sett i kjøleskap. Når sitronkrem er avkjølt dekker du den med plastfolie. Legg av 2 ss sitronkrem som skal brukes til mascarponekremen.

Dag 2:

Sitronkrem del 2, som fyll i kaken:
Pisk 5 dl kremfløte stiv. Krem skal være fast men ikke pisk den for mye. Vend sammen pisket kremfløte og sitronkremen du lagde dagen før. Bruk en slikkepott og vend kremen forsiktig inn.

Pisket mascarpone, som topping på kaken:
Pisk mascarpone stiv i en kjøkkenmaskin. Bland denne sammen med 2 ss av sitronkremen og 1 dl pisket kremfløte. Dette skal brukes på toppen av kaken.

Sett sammen kaken
Del kaken i tre deler. Legg bunnen på et kakefat. Legg på et godt lag sitronkrem og bringebær. Legg bunn nummer to på. Legg på et nytt lag sitronkrem og bringbær. Legg på toppen. Press kaken litt lett ned for å få den jevn. Bruk en kniv eller slikkepott for å smøre krem i et tynt lag rundt hele kaken.

Pisket mascarpone legges på toppen av kaken. Smør forsiktig utover og fordel kremen jevnt. Pynt med bringebær. Legg de tett på toppen av kaken. Pynt kaken med fingerkjeks. Press de lett inntil kanten rundt kaken. Dryss på litt nyrevet skall fra økologisk sitron på toppen av kaken rett før servering. En kan også pynte med litt mynteblader om en ønsker.

Buon appetito!

Vinanbefaling

Planeta passito di noto
Bestillingsnummer: 4873202

Til denne kaken vil en jeg anbefale en passito di noto fra produsenten Planeta. Dette er en rik og elegant Siciliansk dessertvin laget på druen moscato. Fin syrlighet med hint av sitrus og frisk pasjonsfrukt.

OPPSKRIFT SPONSET AV:
Oasen Storsenter
Besøk nettsiden
OPPSKRIFT SPONSET AV:
HTH Kjøkkenforum Haugesund
Besøk nettsiden